Grip Ve Enteresan Bilgiler

Başlatan djital peruk, Mayıs 02, 2008, 01:27 ÖS

« önceki - sonraki »

djital peruk

 Hapşıran insanların gözleri kapanır, halbuki hapşırığın kardeşi olan öksürükte gözler açıktır. Hapşırık insandan   insana   değişir. Beyazlar zencilerden, erkeklerde kadınlardan daha çok hapşırırlar.

   Hapşırık çok hızlı ve şiddetli bir şekilde oluştuğu için ölçümünün yapılması pek kolay olmamıştır.

   Normalde insanların %20'si parlak ışığa maruz kaldıklarında hapşırırlar, bazı bilim adamları bu tür hapşırığın baskın   bir   şekilde nesilden nesile geçtiğine inanmaktalar.

   1955 de Rochester Üniversitesinden B.B. Ross hapşırma sırasında nefes borusundaki havanın ses hızına yakın bir   hızda olduğunu tesbit ettiklerini belirtmiştir. Normal tenefüsteki hız saatte yaklaşık 25 km, öksürükte bu hız 160 km,   hapşırıkta ise daha fazladır.

   Bir odada hapşıran iki kişi odayı terk ettikten 30 dakika sonra bile başka birisinin hapşırıkla atılan bakterileri solunum   yoluyla alması muhtemeldir.

   Kontrol edilemeyen hapşırık nöbeti" olarak tanımlanan hastalık 35 yıldır dünyada 12 hastada tanımlanmıştır.   1977'de   11 yaşındaki bir kz çocuğu kedisiyle birlikte uyuduktan sonra dakikada 20 kez hapşırmaya başlamış ve bu   nöbet 14   gün sürmüş. Hapşırıktan daha hızlı, göz kırpmaktan daha çabuk refleksimiz nedir? Hıçkırık.

   Bir kişi hayatı boyunca ortalama 200 defa grip, soğuk algınlığı geçirir.

   Soğuk algınlığına neden olan 200'den fazla virus saptanmıştır.

   Soğuk algınlığı ve grip esnasında normalden 200 kat fazla mukus(sümük) salgılanır.

   Çocuklar senede 10 ila 12, erişkinler de senede 2 ila 4 defa grip, soğuk algınlığına yakalanırlar.

   1994 yılında sadece Amerika'da grip, soğuk algınlığına bağlı olarak 24 milyon iş günü ve 20 milyon okul günü    kaybolmuştur.

   1918-1919 kışındaki şiddetli grip salgınında, 1. Dünya Savaşı'nda ölen toplam insan sayısından fazla (20 milyon) kişi   ölmüştür.

   William Shakespear 53 yaşında yakalandığı gribin zatürreye dönmesi sonucu ölmüştür.

   Soğuk algınlığı ve grip sırasında normal zamana göre iki kat su, portakal suyu, çay, çorba gibi sıvılar tüketilmeli.

   Apollo 9'un astronotunun yakalandığı soğukalgınlığı dünyanın en pahalı soğuk algınlığı vakasıdır. Bu olay 1969'daki ay yolculuğunun gecikmesine neden olmuş ve NASA'ya maliyeti 500.000$ olmuştur. Bu sürede astronotlar Actifed tablet ile tedavi edilmişler ve Actifed uzay yolculuğunda ecza dolabına alınan ilk soğukalgınlığı ilacı olmuştur.

djital peruk


chilekshey

3 kere hapsurdunmu baronun oğlu oluyon  :=)
.
.
.
.
.
.
.
.
.



chilekshey

.
.
.
.
.
.
.
.
.