zeytinin püf noktası

Başlatan ugur20, Ekm 02, 2007, 12:21 ÖÖ

« önceki - sonraki »

Uğur YUCA

* Zeytinlerin fazla tuzunu almak istiyorsanız, zeytinlerin bulunduğu  kaba ılık su doldurun. İçine bir adet soyulmuş patates koyun 3 saat kadar bekletin, fazla tüm tuzlar patatese geçecektir.
* Doktor tavsiyesi ile tuzsuz zeytin yemesi gerekenler eğer tuzsuz zeytin bulamıyorlarsa yapmaları gereken, zeytinleri çizip 1-2 saat kaynatmaktır. Bir sefer de tüm tuzdan arınmayabilir o zaman kaynatma işlemini tekrarlamak gerekir

Uğur YUCA


RooT

zeytinin  bi özelliği ve yemesi kalmaz o zaman.. ya başka bir tuzsuz zeytin alıp yiceksin veya mesela 2kg lık tenekede zeytin aldın ve tuzlu: içine bildiğimiz toz şeker koyun 3 çorba kaşığı ve kapağını kapatın...

uyarı!!! sadece yağlı sele zeytinde gecerlidir salamura yani sulu zeytinde denemeyin..!!!

16KARİZMA16

Alıntı yapılan: özgürugur - Ekm 02, 2007, 12:21 ÖÖ
* Zeytinlerin fazla tuzunu almak istiyorsanız, zeytinlerin bulunduğu  kaba ılık su doldurun. İçine bir adet soyulmuş patates koyun 3 saat kadar bekletin, fazla tüm tuzlar patatese geçecektir.
* Doktor tavsiyesi ile tuzsuz zeytin yemesi gerekenler eğer tuzsuz zeytin bulamıyorlarsa yapmaları gereken, zeytinleri çizip 1-2 saat kaynatmaktır. Bir sefer de tüm tuzdan arınmayabilir o zaman kaynatma işlemini tekrarlamak gerekir


bunların hiç birine gerek yok yiyeceğin kadarını cıkarırsın tenekeden kabın içine su koyarsın bekletirsin tuzu gider

RooT

Alıntı yapılan: 16KARİZMA16 - Ekm 03, 2007, 09:57 ÖS
bunların hiç birine gerek yok yiyeceğin kadarını cıkarırsın tenekeden kabın içine su koyarsın bekletirsin tuzu gider
yapma ya . sen o zzaman yicem kadarını kaaba koy öle ye. başkalarının kafasını karıştırma .

23 yaşındayım ve 6 yaşından beri zeytinin içindeyim ben . saygılı ol.. çok bilmişlik ii değildir

RooT