(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/38/Iskender_kebap.jpg)
Malzemeler
- 1/2 kilo dana biftek yada rostoluk et
- 2 adet küçük pide, kare kare dogranmis yada dograyın ( Gemlikte olanlar marmara unlu mamullerinde var)
- 2 yemek kasigi biber salçasi
- 1 orta boy sogan (rendelenip suyu alinmis)
- domates
- biber
Yapilisi:
- Eti buzlukda yarim saat kadar yada yari yariya donacak kadar tutun. Ince ince kesin. (döner etinin inceliginde). Bunlari sogan suyunda 2-3 saat kadar bekletin. Daha sonra sivi yagla yanmaz bir tavada sürekli karistirarak pisirin.
- Bu arada pidelerinizi biraz tereyag ilavesiyle firininizda biraz isitin. Üstleri hafif pembelesene kadar. Bu islemi bir tavadada yapabilirsiniz.
- Salçayi sivi yag ile biraz kizdirin. Sicak su ekleyin ve çok sulu olmayacak sekilde bir miktar kaynatin. Arzu ederseniz baharat ekleyebilirsiniz.
- Isinmis pidelerinizi servis tabagina alin, üzerine bir miktar salçali sosdan gezdirin. Etleride dizip yine sosdan ilave edin. Yaninda domates ve yesil biberle servis yapin..
( En üste erimis tereyagida ekleyebilirsiniz.)
önceden biz evde yapıyorduk şimdi pek yapmıyoruz nedense ...birde afiyet olsun diyelim