Gemlik Forum - Gemlik'in Paylaşım ve Tartışma Platformu

Kadınca Bölümü => Mutfak Okulu => dünya mutfakları => Konuyu başlatan: bucakmagduru - Mar 01, 2008, 08:35 ÖS

Başlık: Çin Mutfağı
Gönderen: bucakmagduru - Mar 01, 2008, 08:35 ÖS
Çiğ Balık / Sashimi
( 4 kişilik )

Malzemeler
250 gr. ton balığı fletosu
Acı hardal
Soya sosu
Rendelenmiş turp
İnce kıyılmış zencefil kökü
Maydanoz

Hazırlanışı
Balığın çok taze ve soğuk ama donmamış olması gerekir.

Balık filetosunu incecik şeritler halinde kesin, bir tabağa yerleştirin üstünü maydanoz ve turpla süsleyin.
Sonra ayrı ayrı kaplara konmuş soya sosu, hardal, turp ve zencefil köküyle ile servis yapın