Fransız Mutfağı

Başlatan bucakmagduru, Mar 01, 2008, 08:37 ÖS

« önceki - sonraki »

bucakmagduru

Soğan Çorbası

Malzemeler

1 kg. kuru beyaz soğan
60 gr. tereyağı
1,5 lt. et suyu
2 çay kaşığı toz şeker
1 adet küçük ekmek
30 gr. tereyağı
90 gr. peynir

Yapılışı

Önce soğanları doğrayın. Daha sonra tereyağını bir kaba alın ve eritin.
Soğanları tuz ve karabiber ekleyerek kavurun. Bu malzemeleri 20-25 dakika
kısık ateşte pişirin.

Bu arada diğer bir kapta et suyu 20-30 dakika kaynasın.

Pembeleşen soğanların üzerine şeker serpin ve orta ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. 10-15 dakikanın sonunda soğanlar kahverengi bir renk alacaklardır. Yoğunlaşan et suyunu da ilave edip kısık ateşte 30 dakika daha pişirin.

Eklerimizi hazırlamak için önce fırını 180 derecede ısıtın. Tereyağını eritin. Dilimlediğiniz ekmeklerin üzerine erittiğiniz tereyağını fırça yardımıyla sürün ve fırında 8-10 dakika kızartın.
Çorbayı kaselere doldurun ve ortalarına fırında kızartmış olduğunuz ekmek dilimlerini koyun. Peyniri rendeleyip ekmeklerin üzerine serpin. Çorba kaselerini peynirler eriyinceye kadar ızgarada bekletin

bucakmagduru