Gemlik Forum - Gemlik'in Paylaşım ve Tartışma Platformu

Kadınca Bölümü => Mutfak Okulu => dünya mutfakları => Konuyu başlatan: sacrife - Ağu 02, 2007, 12:24 ÖS

Başlık: yunan mutfagı
Gönderen: sacrife - Ağu 02, 2007, 12:24 ÖS
atina salatası


Malzemeler:

80 gr domates, 50 gr taze fasulye, 80 gr patates, 50 gr zeytin yağı, 5 gr sirke, 10 gr zeytin, karabiber, maydanoz veya dereotu, tuz

Hazırlanışı:

Domatesleri ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın ve küp küp kesin. Taze fasulyeyi doğrayın. Tuzlu suda haşlayın. Patatsei ufak ufak doğrayın ve haşlayın. Domates ve fasulyeyi ayrı ayrı zeytin yağı, sirke, tuz, biber ile karıştırın. Salata tabağına haşlanmış patates, üzerine doğranmış maydanoz yerleştirin. Etrafına domateslerle fasulyeleri ekleyin. onların üzerine de doğranmış tereyağını serpin. Bütün salatayı çekirdeği çıkarılmış zeytinlerle süsleyin.

Başlık: Ynt: yunan mutfagı
Gönderen: sacrife - Ağu 03, 2007, 02:01 ÖS
yunanlıyız ya biliyorum yunan yemeklerini sen gel bursaya sanada yaparım ben metinim
Başlık: Ynt: yunan mutfagı
Gönderen: « ąŋîZєø » - Ağu 04, 2007, 11:19 ÖÖ
yaw ayıp oluyo yanii biz burda neciyiz :) bak benide acıktırdınız artık benide dusunursunuz demi :)
Başlık: Ynt: yunan mutfagı
Gönderen: sacrife - Ağu 04, 2007, 12:05 ÖS
kusura bakmayın unuttum sizi bian.dalgınlıgıma geldi :)  gelin hepiniz güzel güzel yemekler yapayım size