Gemlik Forum - Gemlik'in Paylaşım ve Tartışma Platformu

Bilgisayar, Donanım, İnternet ve Msn ( Teknoloji bölümü) => Bilim ve teknoloji bölümü => Güncel Haberler => Konuyu başlatan: taschkent - Ksm 17, 2008, 09:15 ÖÖ

Başlık: Vista ve Xp 4 saniyede açılıyor !
Gönderen: taschkent - Ksm 17, 2008, 09:15 ÖÖ
Donanım dünyasının önde gelen isimlerinden ASUS yaptığı bir kurnazlık sayesinde Vista ve XP işletim sistemlerinin açılış sürelerini 4 saniyeye düşürmeyi başardı.

(http://www.hizliresim.com/2008/11/17/993.jpg) (http://www.hizliresim.com/)

ACPI (Advanced Configuration and Power Interface - Gelişmiş Konfigürasyon ve Güç Arayüzü) aracılığıyla Windows Vista ve Windows XP'yi 4 saniye içerisinde açabilen "Instant Boot" isimli bir sistem geliştirdi.

Durum aslında çok basit bir şekilde izah edilmiş. Instant Boot, ACPI'nin S3 ve S4 hallerini kullanarak, sistemi tamamen kapatırken "Uyku" ("Sleep") ya da "Kış Uykusu" ("Hibernate") kiplerinde kullanıyor. Bu sayede sistem tekrar açılırken BIOS yükleme süreci atlanmış oluyor ve açılış süresi 4 saniyeye düşüyor. Asus firması ürettiği bu ilginç teknoloiyi AMD'nin 780G ve 790GX yonga setleri ve Intel'in P45 ve P43 yonga setlerini temel alan AsRocks'da kullanacak.
Başlık: Vista ve Xp 4 saniyede açılıyor !
Gönderen: Herbiseyim - Ksm 17, 2008, 09:23 ÖÖ
 :o :o :o 4 sanıye heee