gül tatlısı

Başlatan sacrife, Eyl 13, 2007, 01:08 ÖS

« önceki - sonraki »

sacrife



GÜL TATLISI
MALZEMELER:

1 Su barda ı sıvıya
yarım su barda ı yo urt
1 su barda ı irmik
1 yumurta
yarım paket oda sıcaklı ında margarin
1 paket vanilya
yarım paket kabartmatozu
1 çorba kaşı ı sirke
1 tutam tuz
aldı ı kadar un
1 su barda ı kadar ceviz yada fındık
ŞERBETİ :

3 Su barda ı su
2.5 Su barda ı şeker
çeyrek limonun suyu
Yapılışı;
1. Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın.
2. Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.
3. kabartmatozu , vanilyayı ve aldı ı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklı ında bir hamur elde edilir.
4. Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlı ında açılır.
5. Çay barda ı ile kesilir.
6. 6 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir.
7. rulo şeklinde sarılır.
8. ikiye kesilir.
9. tepsiye dizilir.
10. ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz.
11. orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır.
12. şerbetini üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır.


Afiyet Olsun Arkadaşlar


sacrife