(http://yemekgunlugum.blogs.com/yemek_gunlugum/images/hamsi_tava.jpg)
kg Hamsi
1 su bardağı mısır unu
yarım subardağı ayçiçek yağı
tuz
Yapılışı:
Hamsilerin kafalarıyla berber içinide alarak temizliyorsun. Yada balıkçıya temizletiyorsun.Daha sonra bol su içinde 10 dk bekletiyorsun. Balıkları iyice temizledikten sonra bir gazete üzerine yay. Balıkların suyu gitsin. Daha sonra balıkları biraz tuzla . Diğer tarafta 3 çorba kaşığı sıvıyağı tavaya koyuyorsun.Kısık ateşte iken ayvaş yavaş hamsileri önce mısır ununa iyice bulayıp daha sonrakuyrukları iç kısma glecek şekilde, yan yana aralarında boşluk bırakmadan diziyorsun. Benim ortada boşluk kaldığı için oraya da yerleştirdim.
Hamsilerin bir tarafı iyice kızardıktan sonra üzerine düz bir kapak kapatıp tavayı alıyorsunuz ve bir fincanın içine önce yavaşca yağını süzüyorsunuz. Daha sonra tavayı komple çeviriyorsunuz ve hamsiler kapakta kalıyor. Yavaşca kapakta kalan hamsileritavaya kaydırıyorsunuz. Böylece pişmemiş olan taraf alta geldi. O tarafını da pişirdikten sonra scak sıcak afiyetle yiyebilirsiniz....
ya hocam kusura bakma ama yaptigin olay suan muslumana gavur eziyeti misali :) niyetliyiz bide karadenizlinin gidasini sürdün önümüze dayanmak bile isten degil :))emegine saglık ...
oruç başıma vurdu yemek tarifleri yazıp duruyom ;D ;D ;D ;D
sen taktın bu kjaradenız yemeklerıne kareadenıze nedendır anlamadım hadı hayırlısı bakalım paylasım ıcın tesekurler ;D
karadenizli biriyle evlencem ben ugur
ii güle güle yolun acık olsun
ya resimleri kaldırın forumun da çoğu kişi niyetli tarifler dursun
saol çanak
hayır kübracım resimler duracak
resımler harıka zaten agzım sulandı wallaa dayanamıcam ;D
oooooyyyhhh arkadaşlar işte bnm hala genç ve dinç kalmamı sağlayan tek formül ;D ;D ;D forza HAMSİ :D bu arAda yelda kim bu şanslı KARADENİZli :D
bilmem artık kim ;)
temel dursun alman fransız :D hangisi :D