Gemlik Forum - Gemlik'in Paylaşım ve Tartışma Platformu

Kadınca Bölümü => Mutfak Okulu => yemek tarifleri => Konuyu başlatan: Uğur YUCA - Mayıs 09, 2009, 01:18 ÖS

Başlık: MAKRUBE
Gönderen: Uğur YUCA - Mayıs 09, 2009, 01:18 ÖS
MALZEMELER:
*4 Su bardağı pirinç
*1kilo kavurma
*5 bardak su
*4 tane patlıcan
*4 tane havuç
*6 tane patates
*1 konserve mısr
*1 konserve bezelye
*yeteri kadar tuz
*kızartmak için zeytinyağ(patlıcan havuç patates)
*pilav için 1paket yağ

(http://static.flickr.com/2/2025863_e67e7cece7.jpg)

YAPILIŞI

Önce pirinç pilavını normal şekilde yapılır.pilav pişerken kızrtma tenceresinde patatesler sonra havuçlar sonra patcanlar kızartılır tabi isteğe göre doğranarak kavurma ısıtılır .derin bir tencereye önce pişmiş eti yayarız sonra etin üstünü kapatacak şekilde pilavı koyarız sonra pi
lavın üstüne bezelyeleri dökeriz sonra yine pilavı yayar üstüne patatesleri sonra pilav sonra havuç sonra pilav sonra patlıcan sonra pilav sonra mısır sonra kalan pilavı dökeriz hepsi pasta gibi kat kat olur.tencereye 1kaşıkla basarız tencereyi ya tepsiye yada geniş büyük bi tabağa ters çeviriz yanlarına kıvırcık salatası yaparız afiyet olsun


Alıntıdır :D
Başlık: MAKRUBE
Gönderen: inventive_ümit - Mayıs 09, 2009, 02:34 ÖS
yanlız bunun yoğurdu fazla kaçmış yoğurt biraz daha az pilav az daha çok salatasıda az daha çok olanı yedim ben 10 kiş yedik en az 10 kere yemişimdir hiç bitmedi