(http://www.kadinella.com/wp-content/uploads/zeytinli-kek.jpg)
MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
Yarım bardak yoğurt
3 su bardağı un
Tuz
Dereotu
Maydanoz
Nane
1 su bardağı siyah zeytin
Kabartma tozu
Çok az limon
HAZIRLANIŞI
Yumurta, zeytinyağı, yoğurt, dereotu, maydanoz, naneyi karıştırın. Unu ekleyin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkararak ikiye bölüp hamura ekleyin. Kabartma tozunun üzerine limonu sıkın ve tamamını karıştırıp yağlı unlu tepsiyi Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin.b]
Alıntı yapılan: byn_ucurum - Mar 25, 2009, 06:13 ÖS
bi soru daha sorucam fırın kaç derece ve kaç dakika :-()
yaw bir bayan onuda bilir heralde ;)
Alıntı yapılan: byn_ucurum - Mar 25, 2009, 06:20 ÖS
keklerin malzemesine göre değişme süresi ve derecesi farklıdır erken açarsan kek söner görüntü olarak hoş olmaz o bakımdan sordum :-() hem göze hem miğdeye hitap etmeli değilmi ama ???
tamam işte sen bu işi biliyorsun daha ne soruyosun ki :D afiyet olsun zeytinli kek millet
Alıntı yapılan: byn_ucurum - Mar 25, 2009, 06:24 ÖS
bilmeyenlere önder olmak için soruyorum diyicem ama bilmeyende yapmaz heralde :D ayrıca kek dediğin şekerli olur bundan olsa olsa zeytinli çörek olur :D
yaw bişeyi begendiremedik :( napalım tatlı olanıda siz bulun artık :D bu arada fırın ayarını dk yazım :D