Kerebiç / Gerebiç / Kereviç

Başlatan Chatlax, Ağu 22, 2008, 05:41 ös

« önceki - sonraki »

Chatlax

Kerebiç / Gerebiç / Kereviç
Antep yöresine ait, kendine özgü el yapımı tahta kalıbı olan kereviç genellikle antep fıstığı dolgulu olmasına rağmen cevizlede yapılabiliyor. Kalıbınız yoksada bu güzel kurabiyeyi poğaça şekliyle deneyebilirsiniz.






Malzemeler:

3 çorba kaşığı irmik
2 adet yumurta sarısı
200gr. tereyağı (oda ısısında)
1 çay bardağı mısırözü veya zeytinyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
3-4 su bardağı arası un
içine:
1 su bardağı kadar ceviz veya yeşil fıstık içi
2-3 yemek kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:

Tereyağı ve pudra şekerini alıp mikserle krema gibi olana kadar çırpın.
Sıvıyağı ekleyip karıştırın.
Yumurta sarılarını tek tek ekleyip tekrar çırpın.
Kabartma tozunu 3 su bardağı unla eleyip karışıma ekleyin ve elinizle yoğurun. Yeterince un ilavesiyle orta yumuşak bir hamur elde edin.
İç malzemeleri mutfak robotundan geçirip karıştırın.
Cevizden iri parçalar koparıp elinizde açın ve 1 tatlı kaşığı kadar içten koyun. Tekrar poğaça gibi kapatıp uç kısımlarını alta getirin. kalıbınız varsa yerleştirip bastırarak yağlı tepsiye hafif burarak çıkartın ve yerleştirin.
Kalıbınız yoksada sade poğaça şekli verebilirsiniz.
Tüm hamur bittikten sonra 170C dereceli fırında üstü kızarana kadar pişirip pudra şekeri serperek servis yapın