Zeytinli Ekmek

Başlatan ugur20, Ekm 27, 2008, 05:26 ÖS

« önceki - sonraki »

Uğur YUCA



Malzemeler:



Hamuru için

2 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket instant maya

1/2 su bardağı şeker

Tuz

Alabildiğine un

İç malzemesi

1 kase çekirdeği çıkarılmış zeytin

3-4 yemek kaşığı domates salçası

Karabiber

Kekik

1 kahve fincanı su

Üzerine

Çörek otu

Susam

Yumurta



Hazırlaması:



Unu bir kaba alıp tuz şeker ve mayayı koyup karıştıralım. Ortasına havuz açıp sütü, yağı ve yumurtanın akını ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamurumuzu yarım saat ılık bir oramda mayalanması için bekletelim. Zeytin, salça, kekik, karabiber ve suyu bir kapta karıştıralım. Hamur mayalandıktan sonra hamuru üçe bölelim. Bir parçasının altını ve üstünü yağlayarak elimizle inceltebildiğimiz kadar inceltelim. Üzerine iç karışımızdan her yerine gelecek şekilde yayalım sonra sıkı sıkı bir rulo yapalım. Diğer iki hamur parçasını da aynı işlemleri yapalım.

Bir tepsiyi yağlayayıp üçünü kardeş kardeş yerleştirelim :) Üzerini yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpelim. Ben zeytinli ekmeği tepsiye yerleştirdikten sonra fırınımı 100 dereceye ayarlayıp yarım saat daha bekletiyorum. Böylelikle daha güzel kabarıyor. Ama bekletmeden de yapabilirsiniz. Fırında pişirdikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.


Uğur YUCA


Herbiseyim

yaa ugur zaten karnım acıktı sende bunu koyuncaa  ;=(

ya bır ara oturp hepsını yapcam  :D

Herbiseyim