Kıymalı Poğaça tarifi...‏

Başlatan Çakır, Oca 21, 2010, 05:32 ös

« önceki - sonraki »

Çakır

Özel gün davetleriniz için farklı lezzette poğaça tarifleri arıyorsanız kıymalı, yumuşacık poğaça tarifimiz tam size göre!

Kıymalı Poğaça Tarifi

Malzemeler,

2 Su bardağı ılık su

2 Çay bardağı sıvı yağ

1 Çay bardağı toz şeker

3 Çay kaşığı tuz

1 Paket aktif maya

1 Adet yumurta sarısı

Yeterince un

Harcı İçin,

250 gr yağsız kıyma

1 Adet kuru soğan

Damak zevkine göre tuz ve baharat

Hazırlanışı,

Yoğurma kabının içersine tüm malzemeyi alın.

Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.

2 Saat mayalanmaya bırakın.

Kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın.

Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.

Tuz ve dilediğiniz baharatı katıp bir kaç kez karıştırdıktan sonra ocaktan alın.

Mayalanan hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparın.

İçlerin kıymalı harçla doldurun.

Üzerine yumurta sarısı sürün.

185 derecelik fırında 30-35 dakika üzerlerin kızarıncaya kadar pişirin.

Ilık servis yapın.

Afiyet Olsun.

Güneşi DOĞDUĞU GİBİ, Sαbαhı GELDİĞİ GİBİ, Sevdiğin insαnı OLDUĞU GİBİ' kαbul et..!!..

HiperboL

Abla yapamam ben şimdi. Sen yapda yiyek :D

HiperboL